В Україні про таке навіть не мріємо! «Подушка безпеки» для вчителів у Німеччині

Сподіваємося, колись так буде й у нас

Початкова школа у Німеччині (фото зі сторінки Ірини Гондюл у ФБ )

Ми вже не раз публікували дописи Ірини Гондюл, киянки, в якої в профілі на Facebook зазначено, що вона працювала директором у СЗШ 158 м. Києва, а нині викладає у Karl-Treutel-Schule, про її життя та роботу у Німеччині.

Ірина, зокрема, розповіла про «подушку безпеки» для німецьких вчителів. Наприклад, вона навела звичайну життєву історію колеги-німкені, в якої захворіла донька і як, у зв’язку з цим, після попередження, вчителька не прийшла на роботу.

Виявляється, що у німців існує план Б, а для вчителів це є своєрідною «подушкою безпеки». Кожен педагог може скористатися 10 днями на рік на ось такі подібні ситуації, не надаючи жодного документа, і при цьому заробітна платня збережеться.

Ірина розповіла і про іншу можливу ситуацію:

Якщо Ви, наприклад, на вихідних захворіли, лікувалися два дні, але в понеділок ще не можете вийти на роботу, то Ви маєте право скористатися двома днями для того, щоб одужати, не звертаючись до лікаря. Вас замінять вчителі, які мають додаткові години на випадок неочікуваних ситуацій. Достатньо лише повідоми керівництво закладу освіти.

Причому в Німеччині електронна пошта є юридично визнаним способом повідомлення про відсутність викладача. Якщо вилікуватися самотужки не виходить, то на третій день потрібно йти до лікаря і брати лікарняний. Цікаво те, що і депресія, і емоційне вигорання може стати причиною взяти лікарняний.

Двір німецької початкової школи

Наче дрібничка ці 10 днів, але зберігає спокій вчителя, турбується про нього і надає впевненості у вирішенні складних ситуацій, - завершує свій допис українка.

У коментарях до нього вчителі з навчальних закладів України розповідають, яка ситуація у їхніх школах:

Lyudmila Ganul

А мовчимо за те, що вчителі не мають часу на обід. Якщо у мене немає вікна, то я повинна ходити голодною до кінця робочого часу.

 

Лариса Чуйко

 У нас вчитель ще й на перервах чергує. І не дай бо,йому кудись збігати треба.

 

Elena Platonova

У нас також є подушка безпеки, але за свій рахунок 

 

Olga Olgaiva

Це є в країнах, де піклуються про моральне й фізичне здоров'я людини й поважають учителя. Але, на жаль, це не про нас

 

Віта Тарабузан

Про таку, здавалося б, дрібницю навіть не мріємо! Німці дбають про вчителів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень