В Україні призупинили бронювання працівників: яку загрозу становить таке рішення?

Пояснення експертів

На Україну чекає бюджетна та продовольча криза через зупинку бронювання під час мобілізації. Про це йдеться у матеріалі Forbes.

Внаслідок призупинення бронювання в Україні будуть серйозні втрати бюджету, ослаблення економіки та криза на продовольчому ринку, зазначають експерти видання.

За результатами власного опитування компаній, Forbes вказав на скарги бізнесу, що окремі місцеві ТЦК ігнорують постанову Кабміну №516, яка автоматично подовжує на три місяці відстрочку від мобілізації, якщо вона була актуальна на 7 травня 2024 року.

У найгіршому випадку може це закінчитися мобілізацією критично важливих для виробництва працівників.

Бізнес занепокоєний і потенційними змінами до процедури бронювання. Після теми безпеки, бронювання співробітників є найбільш важливим. І якщо уряд піде на зменшення критеріїв для бронювання співробітників або зменшить відсоток тих, хто може під нього підпадати, це вплине на виробничий процес. 

Подальша мобілізація висококваліфікованих фахівців врешті решт призведе до втрати спроможності не лише підтримувати регіони присутності та наповнювати державний бюджет податковими надходженнями, але і до зниження благодійної допомоги ЗСУ.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень