Чому досі мобілізовують чоловіків старше 50? У Раді назвали дві причини

За словами нардепа, в інших випадках в цьому немає сенсу

В Україні є лише дві підстави для мобілізації чоловіків старше 50 років до лав ЗСУ — якщо кандидат має дефіцитну облікову спеціальність і якщо такі люди служитимуть в тилових підрозділах.

Про це заявив в інтерв'ю «РБК-Україна» народний депутат від партії «Слуга Народу» та член комітету ВР з питань з питань національної безпеки Федір Веніславський.

Зі слів політика, така категорія громадян має низку проблем — від вікових показників до стану здоров'я і фізичної підготовки.

- Бо за віковими показниками, станом здоров'я та фізичною підготовкою вони (чоловіки віком за 50 — ред.) нездатні виконувати бойові завдання. Тому є розуміння у Генштабу, що мобілізувати їх немає сенсу, — сказав Веніславський.

На його думку, є лише дві підстави, за якими таку категорію громадян можуть мобілізувати.

Перша — це якщо мобілізований має дефіцитну військово-облікову спеціальність, і військо має потребу в таких фахівцях.

 

Друга — якщо мова йтиме про службу таких громадян у тилових підрозділах на посаді кухарів, ремонтників тощо.

Веніславський додав, що загалом вікова категорія за 50 є обмеженою, а тому наразі громадян цього віку мобілізують «дуже рідко».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень