В Україні мають з’явитися спеціальні пенсії: хто зможе отримувати по 5016 грн щомісяця?

Таких людей небагато і щороку їх кількість лише зменшується...

Більшість українських пенсіонерів отримують пенсії нижче за середній розмір по країні, але в уряді хочуть запровадити спеціальні пенсії за особливі заслуги. І торкнуться вони осіб, які мають статус борців за незалежність.

Таке передбачено законопроєктом №8032, що опублікований на сайті ВР.

Документом пропонується внести зміни до Закону України «Про пенсію за особливі заслуги перед Україною», поширивши його дію на громадян, які відповідно до ЗУ «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX ст.» мають статус борців за незалежність України та згідно з ЗУ «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» зазнали репресій з політичних чи релігійних мотивів у формі позбавлення волі (ув’язнення) або примусового безпідставного поміщення здорової людини в психіатричну установу та реабілітацію.

 

Пенсію за особливі заслуги борцям за незалежність України у ХХ ст. пропонується встановити у розмірі 200% від прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.

За орієнтовними оцінками кількість людей, які підпадають під визначені законопроєктом критерії, обчислюються десятками, максимум – декількома сотнями. І ця цифра з кожним роком зменшується.

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, наразі становить 2508 грн, тобто 200% від цього мінімуму – 5016 грн.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень