В Україні готують зміни у нарахуванні субсидій. Через 92% їх отримувачів

Як не дивно, цього разу зміни не схожі на звичайне «покращення»

Фото ілюстративне - Телеграф

Міністерство соціальної політики пропонує новий порядок по нарахуванню житлових субсидій населенню.

Проєкт документа вже опублікували для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Оскільки в січні 2021-го житлову субсидію отримувало майже 2,8 млн домогосподарств і 92% із них – у грошовій готівковій формі – у міністерстві вважають доцільним перейти винятково на таку форму виплати цього виду держдопомоги.

В такому разі громадяни, яким призначають субсидію, будуть зобов'язані щомісячно самостійно оплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.

При цьому держава, в особі уряду, припиняє виконувати невластиві йому функції посередника між громадянами і постачальниками житлово-комунальних послуг, наголошується в документі.

Також проєкт передбачає зміну порядку надання житлових субсидій населенню та уніфікацію умов їх призначення.

Передбачено, зокрема, скасування комісій, утворених районними, районними у м.Києві державними адміністраціями, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад як окремого суб'єкта владних повноважень, що в окремих випадках виносить рішення про призначення житлових субсидій.

Крім того, документом передбачено уточнення складових доходу осіб, яким надаються житлової субсидії на оплату комірного, придбання твердого палива та скрапленого газу.

Джерело: Соцпортал

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень