В Україні – новий генпрокурор. Що про нього відомо

Він 49-річний одесит

Верховна Рада України затвердила Андрія Костіна на посаді генерального прокурора України.

За це рішення проголосувало 299 депутатів. Не підтримали його кандидатуру майже у повному складі фракції «Голос», «Батьківщина» та «Європейська солідарність», повідомляє ВВС.

До призначення генпрокурором Андрій Костін був головою парламентського комітету з питань правової політики і його вважають людиною глави офісу президента Андрія Єрмака.

 

Відомо, що торік Андрій Костін був кандидатом на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але не пройшов співбесіду. Не пройшов так званий фільтр доброчесності.

За даними «Чесно», громадські організації  «Центр протидії корупції», «Фундація DEJURE», Автомайдан та «Трансперенсі Інтернешнл Україна» не рекомендували Костіна як можливого очільника САП.

Як нагадує депутат парламенту з фракції «Голос» Ярослав Юрчишин, комісія з відбору відкинула його кандидатуру як політично залежну. Однак він зазначає, що посада генпрокурора немає вимоги політичної нейтральності.

Що ще відомо про нового генпрокурора

Андрій Костін – це 49-річний одесит з юридичною освітою. До приходу в парламент Костін був одним із керівників одеського об'єднання адвокатів та очолював адвокатську компанію «Право».

Він виріс в юридичній родині. Адвокатом працювала його матір, адвокатом є його дружина, а дід по матері багато років очолював Одеський обласний суд.

Свою політичну діяльність Костін почав у 2010 році, коли став депутатом Одеської міськради від фракції партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка. А вже на виборах до Верховної Ради у 2019 році увійшов до списку партії «Слуга народу» під номером 108.

Андрій Костін також входив до складу української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання кризи на Донбасі разом з Андрієм Єрмаком і працював у робочій підгрупі з політичних питань. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень