Новий пам’ятник у Дубні може стати найдорожчим в області. Чи тратився на нього Генпрокурор?

Вилити з бронзи скульпутру козака на коні планують за кошти меценатів, серед яких, подейкують, і Генпрокурор Юрій Луценко, який родом з Рівного

Про те, що у райцентрі Дубно на Рівненщині планують встановити новий пам'ятник - борцям за волю і незалежність України - ми писали у публікаціях Проти «козака, який здається і на переляканому коні» дубенчан закликали виходити на Майдан та «Критикують провокатори» - влада Дубна про майбутній пам'ятник у центрі міста

Як розповіли у міській раді Дубна, висота цього пам’ятника буде – 6 метрів. Якщо врахувати, що десь 2 метри чи й більше буде висота постаменту, то загальна  висота композиції сягатиме до 9 метрів. Це висота триповерхового будинку. Тож дубенський козак на коні має шанс стати одним з найбільших пам'ятників області. Не виключено, що він стане і одним з найдорожчих. Розповідає заступник міського голови Дубна Василь Скринчук:

До 7 мільйонів гривень коштуватиме пам’ятник з бронзи. Міська влада взяла на себе виготовлення постаменту і проектної документації за кошт міського бюджету. На це виділено до 800 тисяч гривень.

Хто фінансуватиме виготовлення скульптури пам'ятника і дасть мільйони - Василь Скринчук каже так: 

Знайшлися люди, які хочуть допомогти місту, щоб цей пам'ятник козака на коні постав у Дубні, став його візитною карткою разом із замком періоду 16 століття. Тобто кошти на виготовлення пам'ятника дають меценати. Вже виготовлена гіпсова форма, в якій будуть виливати пам’ятник з бронзи. Цих меценатів поки не оголошують. Може, щоб сюприз був, може, меценати цього не хочуть. Меценати, мені здається, не дубенські. Чи є серед них Генпрокурор? Ходить така версія. Але мені здається, вона не відповідає дійсності. Може, якоюсь частиною суми і допоможе наш земляк Юрій Луценко. Але таких меценатів, мабуть, буде не один. Бо сума на пам’ятник - суттєва. Причетність Генпрокурора до фінансування пам'ятника – це на рівні чуток. Нічим не підтверджено.

Роботи з виготовлення пам’ятника, за словами Василя Скринчука, у майстерні скульптора під Києвом вже йдуть повним ходом, отже були надані гарантії, що кошти від меценатів надійдуть.

Коли пам'ятник встановлять, остаточно ще не вирішено. Але, скоріше за все, каже Василь Скринчук, це буде до наступного Дня міста - 2 серпня 2017 року. І додав, що на відкриття пам'ятника у Дубні очікують Президента.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень