В СБУ назвали прізвища українських політиків, які досі працюють на ФСБ

Вони можуть певним чином впливати на рішення

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

В СБУ розповіли, хто з колишнього українського вищого політикуму і досі працює на ФСБ. 

Це люди, що мали доступ до секретних даних. Вони досі певним чином можуть впливати на ухвалення рішень.

Речник СБУ Артем Дехтяренко розповів, що більшість із них – колишні члени Партії регіонів та політики з опзж. Ці люди хотіли повернутись до влади з підтримкою російських військ.

- У фсб була під рукою ціла низка осіб, з яких вони хотіли зробити «місцеву владу» на окупованих територіях. І формуванням таких адміністрацій мали займатися якраз оперативні групи фсб. Вже з середини лютого цього року вони виїхали в прикордонні області рф та білорусі, а частина перебувала в тимчасово окупованому Криму, – сказав речник СБУ.

В СБУ назвали деякі прізвища, але, наголошують, що поки не про все можуть говорити.

- Що стосується персоналій, то мова йде про колишніх членів Партії регіонів, які давно втекли з України, та про політиків з опзж. Вони дуже хотіли повернутися до влади, спираючись при цьому на підтримку російських військ. У нас є інформація і про інші персоналії, але не про все наразі ми можемо говорити публічно, – додав Дехтяренко.

Як розповів Дехтяренко, низка людей, що за часів Януковича займали високі посади, працювали й досі працюють на ворога.

Зокрема, за інформацією СБУ, це:

  • колишній міністр оборони Лебедєв,
  • ексголова СБУ Якименко,
  • ексміністр МВС Захарченко,
  • ексзаступник секретаря РНБО Сівкович,
  • колишній голова Адміністрації президента Клюєв.

За даними СБУ, ці люди відігравали та продовжують відігравати важливу роль у взаємодії із російською агентурою в Україні та подальшому плануванні захоплення влади.

- Ці люди мали доступ до найбільших таємниць. І вони досі можуть підтримувати контакти із своїми колишніми підлеглими, які тим чи іншим чином впливають на певні процеси та прийняття певних рішень, – повідомив речник.

Також Дехтяренко розповів, що Сівкович та Клюєв створили так званий «політичний офіс» у москві. Його діяльність координується п’ятою службою фсб.

Особисто Сівкович має важливу роль у цій схемі, бо в нього залишилось широке коло контактів в українській політиці. Через свої зв'язки ці двоє «підбирають» українців, яких фсб пізніше залучає до підривної діяльності. Також вони сформували список осіб, лояльних до росії -цих людей планували використати в окупаційних органах влади.

Джерело: 5 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень