В ООН порахували, скільки годин українці потенційно сидітимуть без світла взимку

Там оприлюднили чергову доповідь про стан справ в Україні 

Українці взимку можуть сидіти без світла 18 годин. Про це йдеться в доповіді експертів місії ООН із моніторингу дотримання прав людини в Україні (ММПЛУ). 

Місія ООН відвідала  сім електростанцій, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок атак, а також 28 населених пунктів, котрі постраждали внаслідок російських ударів.

За інформацією спостерігачів, російські атаки становлять загрозу для водопостачання України, каналізації та санітарії, опалення й гарячого водопостачання, громадської охорони здоров'я, освіти й економіки загалом.

У звіті йдеться, що майже 95% жителів Києва користуються централізованими системами опалення підвалів, а для подавання тепла на верхні поверхи будівель потрібні електричні насоси. Без аварійного електропостачання мільйони міських жителів можуть залишитися без тепла.

Ця зима буде дуже складною. Люди, імовірно, зіткнуться з регулярними вимкненнями електроенергії по всій країні. Будь-які нові атаки, котрі призведуть до триваліших вимкнень, можуть мати катастрофічні наслідки, – заявила керівниця моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Даніель Белл.

Станом на червень в Україні було виведено з ладу 73% теплових електростанцій. Якщо взимку 2022–2023 років атаки здебільшого спрямовували на об'єкти електропередавання, то з березня 2024 року основною мішенню росіян стали об'єкти генерації.

За даними однієї з великих енергетичних компаній, на яку посилається доповідь, унаслідок атак 2024 року було пошкоджено втричі більше енергоблоків, ніж за попередні два роки.


Джерело: Гордон

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень