Такого не було з часів Другої світової війни. Українців попереджають про комунальну катастрофу взимку 

Так вважає єврокомісарка з питань енергетики  Кадрі Сімсон

Українська енергосистема перебуває у вкрай складному стані після масованих ракетних атак росіян. Українські енергетики роблять усе можливе для її відновлення. Але комунальна катастрофа цілком можлива, і щоб її уникнути, потрібні безпрецедентні зусилля. 

Про це заявила єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон у колонці для Financial Times.

- Без світла - не працюватиме водопостачання та каналізація. І реально найскладніше буде мешканцям багатоповерхівок. 

 

Наступна зима, швидше за все, випробує стійкість українського народу так, як це не було на європейському континенті з часів Другої світової війни. У морозні зимові температури деякі місця в Україні можуть просто стати непридатними для життя.

 

Найбільше постраждають люди похилого віку, діти та незахищені верстви населення, - попередила  єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон. 

За її словами, зараз на енергооб'єктах України відбуваються як аварійні, так і планові ремонтні роботи. І ЄС запевняє, що намагається допомогти. 

- Щоб уникнути гуманітарної катастрофи в Україні, нам потрібно зараз активізувати безпрецедентні зусилля з матеріально-технічного забезпечення та допомоги, - каже Кадрі Сімсон.

Чиновниця закликала до активних дій у шести регіонах України. Вона наголосила, що об'єкти електро- та теплогенерації за можливості мають бути відремонтовані та відновлені.

Також слід якнайшвидше передати Україні невеликі децентралізовані генератори та ввести їх в експлуатацію.

Сімсон також вважає, що сонячні фотоелектричні системи на дахах потрібно розгорнути якнайшвидше. Це дозволить забезпечити електроенергією житлові будинки, громадські установи, школи та лікарні. Тому що децентралізована генерація електроенергії менш вразлива перед російськими атаками.

Максимальний обсяг електроенергії, що можна експортувати в Україну з Європи, поступово має збільшитися. Потрібно розширити пропускну спроможність на кордонах. Також варто посилити протиповітряну оборону навколо критично важливих установок та пасивний захист енергетичної інфраструктури.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень