В НБУ дали відповідь на пропозиції блокувати картки ухилянтам

Розкривати інформацію про клієнтів банку можна тільки у дуже окремих випадках

В контексті можливого ухвалення змін до закону про мобілізацію у суспільстві багато говорять про обмеження для військовозобов’язаних, які не з’явилися у ТЦК для уточнення даних. Серед поширених думок – блокування банківських карткових рахунків. 

Проте на сьогодні інформацію про конкретного клієнта банку, і зокрема стан і номер його рахунку можуть розкривати третім особам тільки у дуже обмежених випадках, і найчастіше йдеться виключно про рішення суду. 

Я хочу вірити, що до цього не дійде. Ми себе позиціювали як цифрову країну, я не думаю, що нам слід вдаватися до таких фінансових репресій, мають бути залучені інші механізми. І ті бази даних, які мають наші воєнкоми, ті плани мобілізації… Всього цього можна в цивілізований спосіб досягти, — каже перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Про негативні наслідки подібних рішень говорять і представники банківської сфери, зазначаючи, що обмеження прав на банківські послуги — це не тільки блокування банківських рахунків, арешт карток або заборона на грошові перекази. Це ще й кредитні послуги, у тому числі й погашення кредитів — фінустанови можуть зіткнутися з їхнім масовим неповерненням.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень