В Євросоюзі підвищують вартість віз вже у 2024 році

Усе через зростання інфляції в ЄС

Наразі ця ініціатива ще не схвалена. Але, якщо усі країни-члени ЄС підтримають, то новий візовий збір зросте на 12% та почне діяти вже цього року.

Якщо пропозиція Єврокомісії буде прийнята, вартість візи зросте з 80 до 90 євро для дорослих і з 40 до 45 євро для дітей.

ЄС також планує ще більше підвищити плату для країн, які демонструють «недостатню співпрацю з питань реадмісії», що означає прийняття осіб, висланих з країн-членів ЄС, для повторного в'їзду.

Для країн, які не продемонстрували співпраці у сфері реадмісії громадян, вартість зросте зі 120 до 135 євро та зі 160 до 180 євро.

Комісія підкреслила, що запропоноване підвищення цін викликане зростанням рівня інфляції в ЄС.

Перегляд вартості шенгенських віз відбувається кожні три роки.

Востаннє це проходило 2020-го, нині – нове.

Що ще пропонує ЄС?

ЄС також оголосив про плани запровадити шенгенську візу, яка буде видаватися лише за допомогою цифрових технологій, що обговорювалося у 2022 році. Мандрівники зможуть подавати заявки онлайн незалежно від країни, яку вони планують відвідати.

Цифрова версія замінить нинішню систему наклейок у паспортах. Європейська комісія заявляє, що сподівається запровадити цифрову платформу до 2028 року.

Якщо ЄС впровадить зміни, то вони набудуть чинності через 20 днів після їх публікації в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Зауважимо, Шенгенські візи необхідні для громадян країн, що не входять до ЄС, які не користуються 90-денним безвізовим режимом ЄС та Шенгенської зони.

Також ми писали про запровадження дозволів на в’їзд до країн ЄС для громадян країн, що користуються безвізовим режимом, в тому числі й для українців:

Нова дата, з якої в’їзд до Євросоюзу стане платним

Джерело: 24Закордон

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень