Заробітки в Польщі під загрозою вже з листопада. Де буде візовий центр у Рівному?

Відкриття віз до сусідньої країни під великим питанням

Проблема вийшла на поверхню ще декілька місяців тому, через затягування тендеру з вибору візового центру для польського посольства. 

У зв’язку з невизначеністю, куди ж подавати документи і виникає загроза неможливості відкрити робочу візу. Подавати документи буде просто нікуди: новий оператор не встигне підготувати необхідну технічну базу, а дійсний не зможе надавати послугу через закінчення довгострокового контракту.

Про це Коментарям повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру «Прості рішення» Віталій Матарикін. 

Тендер з вибору компанії для обробки документів в Україні на візу в Польщу оголосили в грудні 2020 року, а підвели підсумки в червні 2021.

Переможцем назвали польську фірму з працевлаштування Personnel Service.

До цього візами до Польщі в Україні займалася компанія VFS Global – офіційний партнер Посольства Республіки Польща в Україні.

Пункт прийому візових анкет VFS Global у Рівному

В Рівному їхній ППВА розташувався на вул. Петлюри, 22.

Чи залишиться візовий центр за тією ж адресою?

Наразі це питання відкрите.

Аналітик зауважує:  

Підсумки конкурсу в червні оскаржили три з п'яти учасників. Розгляд справи триває вже три місяці. Національна апеляційна палата Польщі в кінці серпня постановила повернути в тендер компанію з найменшою ціною і перерахувати бали. Повторне рішення тендерної комісії очікується у вересні.

На думку експерта, за будь-якого результату тендеру ризики ускладнень з видачею віз зберігаються.  

Які варіанти розвитку ситуації?

Основних варіантів два: або далі протягують  польську компанію, або віддають перемогу найдешевшій пропозиції, на якій бюджет країни виграє близько 13 млн євро. Але в обох випадках виконати умови замовника фізично неможливо.

Новий партнер повинен відкрити офіси в 18 містах і найняти 500 співробітників ... за оцінкою фахівців, таке завдання вимагає по-хорошому півроку.

На думку Матарикіна, непросто буде домовитися і з теперішнім візовим оператором VFS Global.

Фото «4 Влада»

Очевидно, що можна продовжити контракт з нинішнім сервісом.

Але хто буде укладати договір на півроку? Всі діючі офіси, швидше за все, в оренді, і ніхто не продовжить її помісячно. І навіщо VFS «рятувати» колишніх партнерів, які намагалися їх позбутися не надто етично?  

Експерт вважає, що українці, які планують їхати на заробітки в Польщу, повинні враховувати ситуацію, що склалася і вирішувати питання з дозволами на в'їзд до сусідньої країни заздалегідь. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень