Українські заробітчани отримують на збиранні ягід у Польщі вдвічі більше, ніж удома: названо зарплати

Польща залишається головним конкурентом України з вирощування ягід і основним претендентом на заробітчан. Найбільші зарплати за збір ягід в Україні озвучують фермери, які вирощують лохину і малину. Вони очікують від 10-12 грн/кг зібраної ягоди і платять від 400 до 600 грн, а в Польщі запропонують вже 800-1000 грн.

Про це йдеться в матеріалі UBR.ua. Президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначає, що бізнес прямо залежить від погодних умов.

− За збір ягід у Польщі цьогоріч платять від $800 до $1200/міс. Але якщо йде дощ – не вийдеш у поле, а плата йде саме за обсяг зібраного.

 

Також якщо неврожай – десь заморозки, десь не встигла ягода дозріти тощо – це теж впливає на підсумковий заробіток.

 

Потрібно зібрати не менш ніж 40 кг ягоди в день. Чи вдасться вам стільки зібрати? Такий самий формат в Україні, – сказав експерт.

Водночас висока зарплата за збір лохини та малини пов'язана з тим, що її вирощують на експорт. Минулого неврожайного 2020-го лохину продавали за $10 за кілограм. У 2021 році вартість можуть незначно зменшити на тлі хороших прогнозів на врожай.

На малину вартість може бути близько 40 грн за кілограм, як було і торік.

За словами фермера Йосипа із Закарпаття, наразі збирають урожай італійського сорту «Румба». Щодо ціни, то сезон почався зі 130 грн за кілограм. Наразі полуниця коштує 35-40 грн. Але набагато дешевше ягода в 2021 році вже не буде, зазначає фермер. Він радить господиням не баритися і починати займатися заготовками на зиму.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень