Уже відомо, якою ціною лікарям Рівненщини почнуть виплачувати по 20 000 грн/міс.

Вгадайте, хто за це платитиме з нового року

Лікарі на Рівненщині з нового року таки отримуватимуть по 20 000 грн зарплати на місяць. Як і обіцяє президент. Та є одне АЛЕ, про яке нещодавно розповіли у Рівненській ОДА.

Для того, щоб з’явилася можливість платити такі гроші лікарям, в окремих медзакладах мають запровадити серйозні зміни: ввести платні послуги та/або підкорегувати штат працівників (привести його у відповідність, як кажуть чиновники).

Про це під брифінгу повідомив начальник обласного департаменту охорони здоров’я Олег Вівсянник. Каже, зміни стосуються зокрема лікувально-профілактичних закладів, які не укладають контракту з НСЗУ і отримують кошти з обласного бюджету:

Олег Вівсянник
Олег Вівсянник

– Департамент провів аналіз, використовуючи т.зв. «фінансовий калькулятор»: кожен керівник лікувально-профілактичного закладу відповідає за забезпечення фінансової стабільності свого закладу (…)

 

Була нарада, зокрема за участю керівників, заклади яких будуть фінансово неспроможні у 2022-му. Ми склали звіт і направили його до власників лікувально-профілактичних закладів та надали доручення вжити заходів для зміни ситуації: йдеться зокрема про можливість надання інших послуг, в т.ч. й платних, та приведення до відповідності штатної чисельності працівників, аби забезпечити фінансову стабільність закладу.

Рішення, які допоможуть досягнути фінансової стабільності, мають приймати безпосередньо керівники закладів, наголошує чиновник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень