Утримання в СІЗО і «відсидку» – відтепер теж включатимуть у страховий стаж

Кабмін змінив процедуру підтвердження стажу для пенсії

Учора, 11 серпня, уряд затвердив новий проєкт постанови, розробленої Мінсоцполітики. Цей документ передбачає зміни у підтвердженні наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній.

Відтепер особи, які перебували в місцях позбавлення волі, але вважаються реабілітованими (‼️), зможуть підтвердити стаж судовим рішенням.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова:

– Відтепер до страхового стажу при призначенні пенсії зараховуватиметься час тримання особи під вартою, відбування покарання в місцях позбавлення волі та перебування в засланні й на примусовому лікуванні, якщо цей період був встановлений як юридичний факт на підставі судового рішення.

Яким чином реабілітованим зараховуватимуть до стажу час перебування в місцях позбавлення волі пояснює видання «Пенсійний кур’єр».

Так, громадянам, необґрунтовано притягнутим до кримінальної відповідальності, а також репресованим особам, яких пізніше було реабілітовано, час тримання під вартою і час відбування покарання в місцях позбавлення волі та засланні, а також перебування на примусовому лікуванні зараховується до страхового стажу.

Зарахування такого періоду здійснюється на підставі виданих уповноваженими органами довідок (документів) про реабілітацію (довідки суду, органів прокуратури чи досудового розслідування про закриття кримінального провадження або довідки суду про прийняття виправдувального вироку).

Досі випадки зарахування до страхового стажу таких періодів, якщо такі довідки (документи) про реабілітацію відсутні, врегульовано не було.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень