Українцям змінять умови отримання пенсій

Нововведення запрацюють менш як за пів року

Фото ілюстративне, колаж Радіо ТРЕК

При масовому переході пенсіонерів на отримання виплат через банківські карти, їм запропонують десятки банків на вибір. При цьому скористатися послугами якоїсь іншої фінустанови, яка не увійде до цього переліку, не вийде.

Про це в ефірі програми «Зворотний зв'язок» на телеканалі «Україна 24» розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко:

До 1 вересня людина може абсолютно чітко вибрати один з понад 40 уповноважених банків, який для неї буде зручний і відповідає вимогам.

 

На сьогоднішній день ці майже 70%, які отримують виплати через банківські установи, вже вибрали свій банк самостійно.

 

У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги вибирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині нікуди ходити не треба, - повідомив заступник міністра.

Музиченко додав, що якщо отримувач пенсії до вересня не вибере банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки для таких громадян і проінформує їх про це.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень