В уряді озвучили єдиний варіант підвищення пенсій для українців

Там мають ідеї, як зробити, щоб пенсія була не 2,5 тис. грн

Гідні пенсії в Україні може забезпечити введення II рівня пенсійної системи – накопичувальної.

Зараз в Україні функціонує солідарна система, але її можливість забезпечувати достойний розмір виплат з кожним роком лише погіршується. Про це Радіо ТРЕК повідомляє з посиланням на заяву заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.

Каже, нинішні виплати не дозволяють пенсіонерам мати достатній рівень життя, однак ресурсів держбюджету для підвищення пенсій просто немає.

Цю проблему може вирішити накопичувальна система пенсійного забезпечення.

Однак і з цим не все так просто, пояснює Єрмоличев:

На сьогодні це питання активно обговорюється, адже для впровадження цієї системи виникає потреба у детальному вивченні можливості економіки України забезпечити збереження і прибутковість коштів учасників системи накопичувального пенсійного забезпечення.

 

Тобто на сьогодні важливе зміцнення економіки і створення основи для впровадження II рівня пенсійної системи, – цитує його офіційний сайт міністерства.

Із року в рік здатність нинішнього варіанту пенсійної системи забезпечувати гідний розмір виплат погіршується.

Торік в Україні фіксували близько 16,9 млн осіб економічно активного населення працездатного віку, а от чисельність застрахованих осіб становила всього 12,8 млн.

Тобто, більш як 4 мільйони людей не платять жодних внесків, що автоматично позбавляє їх права на гідну пенсію у старості, - говорить заступник очільника Мінфіну.

Через це, попри доволі значний обсяг витрат Пенсійного фонду, середній розмір пенсії станом на початок року становить 3 507,5 грн. А близько 57% пенсіонерів взагалі отримують виплати у розмірі близько 2500 грн.

Джерело: Народна правда

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень