Усім – близько 30 років: назвали перші 10 прізвищ росіян, які катували людей у Бучі (ФОТО)

Вони відчули себе маніяками

Викрили військовослужбовців рф, причетних до катувань мирних у Бучі. Нагадаємо, катувала, гвалтувала, вбивала людей там 64 окрема мотострілецька бригада сухопутних військ рф, якій путін присвоїв почесне звання «гвардійської». На початку квітня стало відомо, що у містечку вбили і закатували близько 400 осіб. Кадри з Бучі сколихнули весь світ.

Прокурори Бучанської окружної прокуратури назвали перші 10 прізвищ нелюдів, які чинили звірства в Україні. Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила про підозри за скоєння злочинів:

  • молодшому сержанту В’ячеславу Лаврентьєву
  • рядовому Григорію Наришкіну
  • рядовому Василю Князєву
  • єфрейтору Семену Мальцеву
  • рядовому Сергію Пєскарьову
  • рядовому Альберту Раднаєву
  • єфрейтору Михайлу Кашину
  • єфрейтору Андрію Бізяєву
  • єфрейтору Дмитру Сергієнку
  • сержанту Нікіті Акімову.

Слідчі встановили, що під час окупації Бучі саме вони захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах зі зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били. В хід ішли кулаки й приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку.

- Маємо докази, що, звісно ж, і ці військовослужбовці першої в світі армії мародерів грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і «трофейну» побутову техніку. Роль і участь кожного з них в цих злочинах встановлена слідчим шляхом завдяки злагодженій і оперативній роботі прокурорів та поліцейських, а їхні особисті дані допомогли зібрати також журналісти «Слідство Інфо», - повідомила Венідіктова.

Нагадаємо, Головне Управління розвідки Міноборони України опублікувало списки особового складу відділень російської армії, які близько місяця стояли у місті Буча. Ці прізвища нелюдів, які оприлюднили в Офісі Генпрокурора, є. Усім окупантам близько 30 років.

Наразі перевіряють цю «десятку» на причетність до інших вбивств у Бучі.

Якщо ви впізнаєте цих російських військовослужбовців і маєте свідчення про їхню причетність до інших звірств — надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/.

Також звертайтеся до Київської обласної прокуратури:

097-053-04-65,

 

097-838-31-87,

 

050-107-66-75;

Бучанської окружної прокуратури:

063-530-69-06.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень