Усі вимоги ТЦК до 17-річних хлопців: первинний облік та ВЛК

Адже якщо хлопці цього не зроблять, їм загрожує штраф 

Первинний військовий облік в Україні проводять, коли юнаку виповнюється 17 років. Якщо цього не зробити - хлопцям загрожує штраф. 

Юнаки віком від 17 років до настання призовного віку приписуються до призовної ділянки, яка працює у всіх районних ТЦК. Переважно у всіх навчальних закладах беруть списки цих юнаків – від листопада до грудня проводиться основна приписка згідно з затвердженими графіками, –  каже керівник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК і СП Сергій Монукало в інтерв'ю Главреду.

У цьому віці хлопці проходять ВЛК, потому  їм виписують приписне свідоцтво, дані з якого будуть вносити до бази «Оберіг».

Це перша стадія до підготовки призовника, яким він є від 18 до 25 років, який раніше підлягав призову на строкову службу, але її призупинили у зв'язку з запровадженням воєнного стану. Після 25 років ці юнаки автоматично подаються на облік військовозобов'язаних, – пояснив представник ТЦК.

Якщо юнак у зв'язку з об'єктивними причинами не приписався до призовної ділянки і не пройшов ВЛК, то протягом року проводиться дописка. Якщо ж нехтувати цими процесами, то тут уже йдеться про порушення правил військового обліку та передбачається штраф.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень