Уже все вирішено: Епіфаній і Зеленський обговорили, як святкувати Великдень (ФОТО)

В умовах карантину

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Президент України та очільник ПЦУ зустрілися напередодні.

Із митрополитом Епіфанієм Володимир Зеленський обговорив плани Помісної церкви на Великдень. Зокрема, як проходитимуть богослужіння в умовах карантину.

Про це повідомляє пресслужба Православної церкви України:

Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна. Президент розповів предстоятелю ПЦУ про заходи, які вживаються державою, а митрополит Епіфаній - про рішення церкви, ухвалені у зв’язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями.

Зустріч Епіфанія та Зеленського. Фото ПЦУ

Володимир Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби, - вказано у повідомленні.

Також сторони обмінялися думками щодо «необхідності забезпечити у Великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь».

Читайте також: Чи пустять на кладовища на Провідну неділю

Традиційне освячення їжі на Великдень. Зазвичай біля кожного храму збираються чималі натовпи

Богослужіння мають здійснюватися, однак усі охочі повинні мати змогу долучитися до них саме ОНЛАЙН, наголосив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній:

Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби, залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули — попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас.

Нагадаємо, що через посилення карантину та із розпорядження владики Варфоломія богослужіння у храмах Рівненської єпархії УПЦ (МП) проходитимуть за закритими дверима.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень