Урожай буде – просто фантастика! Що посадити на ділянці, де минулого сезону були помідори

Сівозміна – дуже важливий захід, якщо Ви дійсно турбуєтеся про хороший врожай. Однак потрібно точно знати ЩО і ПІСЛЯ ЧОГО потрібно садити

Кожен городник знає, що таке сівозміна. Принаймні чув таке слово. От тільки біда у тому, що далеко не всі застосовують цей метод на практиці ???? Між тим, основний принцип сівозміни – свідоме чергування городніх культур при посадці, в чому немає абсолютно нічого складного.

Просто візьміть собі за правило – планувати посадки на наступний сезон ще з осені – відразу після збору врожаю, по свіжій пам’яті, як то кажуть ????

Грамотна заміна культур на ділянці – основа основ, яка дозволяє боротися з різними шкідниками і хворобами рослин, отримуючи при цьому досить непоганий врожай. А ще правильна зміна культур дає нам можливість відновити землю-матінку, адже різні рослини мають неоднакові потреби у всіляких речовинах, які вони «тягнуть» з ґрунту.

Тепер – щодо помідорів 

Однією з ознак, що пора міняти дислокацію помідорів, є поява різних хвороб.

Максимальний термін вирощування томатів на одному місці – 3 роки.

Утім, лише за умови, що Ви знаєте про агротехнічні хитрощі, які дозволять тримати цю культуру на одному місці настільки довго. В іншому випадку змінювати місце томатів доведеться кожного сезону.

Річ у тім, що помідорчики дуже люблять азот, а поживні речовини з ґрунту споживають середньо. За рахунок цього вони – нормальні попередники для більшості овочів, окрім, звісно, тих, з якими ділять хвороби.

Отже, що варто садити після помідорів:

  • розкішно на цьому місці ростиме зелень, причому – будь-яка;
  • усі види бобових відмінно наситять ґрунт азотом;
  • часник і цибуля – ідеальний варіант, Ви отримаєте не лише фантастичний урожай, а ще й знезаразите ґрунт;
  • після помідорів чудово вродять кабачки усіх сортів;
  • точно так само – капуста (будь-яких сортів);
  • відмінно підуть усі можливі коренеплоди (буряк, редька, морква, редис), які, маючи глибоке коріння, дістануть із землі поживні речовини, до яких не дотяглися помідори.

При цьому, є культури, які не варто садити на ділянці, де минулого сезону росли томати. Таких небагато, але про них краще знати, щоб потім не довелося дивуватися надзвичайно низькому врожаю.

Отже, що НЕ САДЖАЮТЬ після помідорів:

  • усі пасльонові – браття і сестри томатів: картопля, баклажани, перець, фізаліс тощо. Умовно кажучи – все що «понюхав» колорадський жук ????
  • під забороною також баштанні – у цих рослин коріння залягає на одній і тій же глибині, тож ґрунт вони виснажують однаково;
  • полуниця –  фітофтора з ґрунту заразить ягідку швидше, ніж Ви про це подумаєте.

Полуницю взагалі бажано посадити на найбільш відновленій після минулого сезону ділянці. Їй рости на одному місці можна не більше 4 років.

✅ Читайте також:

Погано росте городина? Обираємо правильних «сусідів» для різних культур

Як підготувати грядки під помідори на наступний сезон: секрети вдалого врожаю

Що потрібно зробити на городі на початку осені

Джерело: iUkrayina

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень