УПЦ МП заявила, що Епіфаній не має дозволу на різдвяну службу в Лаврі (ВІДЕО)

Кажуть, що не було ні офіційного звернення, ні неофіційного звернення від ПЦУ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

УПЦ Московського патріархату заявила, що настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має дозволу на проведення богослужіння у Лаврі 7 січня, а його намір є спробою «силового захоплення Успенського собору».

За повідомленням адміністрації музею, анонсоване «ПЦУ» богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври не має дозволу.

 

Під час зустрічі з представниками священновладдя і братії Лаври 5 січня в. о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Олександр Рудник заявив, що ніяких звернень про використання Успенського собору та Трапезного храму для проведення богослужінь з боку «ПЦУ» не надходило, – йдеться у повідомленні Синодально інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

Також в УПЦ МП оприлюднили відео з зустрічі, на якому Олександр Рудник на питання щодо богослужіння Епіфанія каже:

«Ні офіційного звернення, ні неофіційного звернення від ПЦУ я не отримував. Ніяких розпоряджень з приводу цього я не отримував станом на зараз (ред. – 5 січня)» і хреститься, щоб підкреслити правдивість своїх слів.

Крім того, в УПЦ МП зауважили:

Розтиражована заява (ред. – щодо проведення різдвяного богослужіння митрополитом Епіфанієм у Лаврі) не була перевірена жодним із українських ЗМІ, натомість вони наповнили інформаційний простір черговим фейком від «ПЦУ».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень