Уряд ухвалив важливі рішення, що стосується УПЦ МП

Вони сприятимуть виконанню доручення президента Володимира Зеленського про «духовну незалежність» України

Так, уряд на виконання рішення РНБО підвищив статус Держслужби з етнополітики та свободи совісті. Відтепер ця служба буде зарахована до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо Кабінету міністрів.

Раніше робота цього органу координувалася Кабміном через Мінкульт.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, до повноважень яких належать питання діяльності релігійних організацій, стануть підзвітні та підконтрольні Державній службі України з етнополітики.

Також уряд звільнив з посади очільницю Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олену Богдан.

Останнім часом вона зробила неоднозначні заяви, які багато українців розцінили як підтримку УПЦ МП. Богдан називала перехід громад вірян від УПЦ МП до ПЦУ «захопленням храмів», запевняла, що УПЦ МП молиться за перемогу України, називаючи цю конфесію «найбільшою в Україні».

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський доручив РНБО виконати низку кроків для забезпечення духовної незалежності громадян України.

2 грудня Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. У цьому списку може опинитися і УПЦ МП.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень