Університет на Рівненщині увійшов до сімки найбільш цнотливих в Україні

Viva Academia!

Фото з Галереї "Острозької Академії"

Про такі здобутки вишу в Острозі пише РІВНЕМЕДІА

Сайт, зокрема, повідомляє:

У Національному університеті «Острозька академія» відбулась міжнародна науково-практична конференція «Теоретико-методологічні та прикладні засади забезпечення академічної доброчесності в закладах вищої освіти».

 

Така тема вибрана не випадково, адже закон «Про освіту», зокрема стаття 42, присвячена саме академічній доброчесності.

Муляренку, Порошенку та Пасячнику -- дівчата несуть -- ножиці

Запрошені науковці та управлінці обговорили український та європейський досвід, поділилися напрацюваннями щодо нової норми закону.

 

Серед виступаючих: ректор університету Ігор Пасічник, обласний очільник освіти Григорій Таргонський, професор із Швецарії Elijah Morgan, доктор філософії інституту вищої освіти НАПН Сергій Курбатов, координатор програми SAIUP Тарас Тимочко та інші.

Кучма і Пасічник

Говорили про плагіат, хабарництво, фальсифікацію, списування, правові аспекти, захист авторського права, духовно-моральні засади тощо. А ще презентували кодекс академічної доброчесності НУ «Острозька академія».

Дружина Порошекна -- в Острозькій Академії

«Ми написали звернення до інших ректорів, аби і вони підтримали таку важливу ініціативу норм академічної доброчесності. Перший крок до порядності маємо зробити разом.

 

Будемо мати надію, що інші навчальні заклади області також долучаться до розробок свого кодексу», – зауважив ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Пасічник і Порошенко

До відома, в Україні лише 7 ВУЗів затвердили кодекси нових етичних норм.

На Рівненщині першими розробили такі правила тільки в Острозі.

«Питання, яке сьогодні підняли – надзвичайно актуальне. В цьому університеті, ні для кого не секрет, взірцево дотримуються правил моралі та порядності.

 

Тут вчать не давати і не брати хабарі, не списувати, а наполегливо працювати та здобувати знання», – підсумував начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський.

Студентки "Острозької Академії": хто тут не вчився, тому -- не поталанило

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень