Улюблений сон: Яку позу називають найвдалішою для якісного відпочинку

Часто замість розслаблення та відпочинку наше тіло отримує спазми та напругу

Сон – це відновлення витраченої енергії протягом дня або просто приємне проведення часу. Для максимального комфорту кожен обирає зручну для себе позу.

Чимало людей обирає спати на животі. Про всю користь та шкоду сну на животі розповіла тілесна терапевтка Тетяна Вещикова.

Чому поза для сну на животі може бути шкідливою?

№1.

Якщо голова та шия повернуті вбік, це може створювати додатковий тиск на шию та хребет. Внаслідок чого може з'явитися біль у м'язах.

№2

Вплив на дихання. У позі сну на животі може бути важче дихати, особливо, якщо обличчя занурене в подушку або матрац.

№3

Розтягнення шкіри обличчя та створення зморшок. Якщо постійно спати обличчям у подушку, то на шкірі залишаться сліди, які потребуватимуть навіть пластичної корекції.

Якщо вам подобається спати на животі, підкладка під груди може допомогти підтримувати нейтральне положення хребта та зменшити навантаження.

Сон на спині

Сон на спині забезпечить правильне положення тіла і допоможе уникнути надмірного навантаження на шию та спину. Ортопедична подушка повинна бути достатньо високою, щоб голова лежала в лінії з тулубом

Сон на боку

Сон на боку допоможе уникнути проблем з диханням. Подушка повинна підтримувати голову врівень з тулубом. Також для підтримки положення тіла варто використовувати подушку чи валик для ніг.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: Фокус

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень