Укриття можливе лише на коридорі 1 поверху: Назвали «найпроблемнішу» школу Рівного (ФОТО)

У ній немає підвалу, де облаштувати найпростіше укриття

Готовність укриттів закладів освіти Рівного становить 40-70%, – в залежності від складності та обсягу робіт. Наразі у більшості дитсадків та шкіл міста ведуть активні роботи щодо облаштування укриттів.

Три школи Рівного не мають підвалів, тож учні під час повітряної тривоги переходитимуть в інші приміщення. Йдеться про ЗОШ №1, 14 та «Елітар».

Для двох закладів рішення знайшли, школярі першої школи будуть у дитсадку №45 та у Художній школі.

Учні «Елітару» ховатимуться під час тривоги у дитсадку №47.

А от зі школою №14 питання досі не вирішене повідомила заступниця міського голови Марина Кузмічова. Там немає ні підвалу, ні відповідного приміщення поруч, де б можна було облаштувати найпростіше укриття.

Тож наразі розглядають варіант використання коридору на першому поверсі. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці коментарях під дописом про особливості навчального процесу у Рівному на 2022-2023 роки.

Вікна мають заблокувати мішками з піском. Раніше про можливість такого варіанту говорив начальник міського управління освіти Богдан Турович. 

Про це ми писали тут: Робота шкіл Рівного з вересня: Повідомили перші можливі шляхи організації навчання (ВІДЕО)

Однак, зауважила Марина Кузмічова, дітей ЗОШ №14 допустять до очного навчання лише після облаштування коридору та рішення комісії.

Важливо, школу №14 відкрили у 2011 році. Тодішній міський голова Володимир Хомко сказав, що «Це буде найкраща школа міста з найкращим обладнанням. Такого Рівне ще не бачило, це європейський рівень за всіма параметрами».

Однак, параметри школи виявилися абсолюно не підходящими в умовах війни.

Додамо, що на своїй сторінці Марина Кузмічова написала перелік вимог щодо укриттів. Зокрема, найпростіше укриття повинне бути розташоване у складі основної будівлі або на відстані не більше 500 м до неї. Мовляв, такі дані їм надіслали з управління ДСНС.

Однак це виглядає дуже дивно. Адже найпростіші укриття облаштовують відповідно до наказу МВС №579 і там вказано, що до сховища має бути відстань не більше 100 м.

Чому рекомендації ДСНС не збігаються з вимогами наказу МВС — невідомо. 

Раніше ми писали:

Ремонт на 55 млн грн: Які технічні вимоги до укриттів виконають у шкільних підвалах Рівного (ФОТО)

 

Очне не можна дистанційне: відомі результати опитування серед батьків рівненських школярів

 

Стало відомо, чи зможуть батьки забрати дитину зі школи під час повітряної тривоги

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень