Де безпечніше ховатися під час обстрілів, якщо поруч немає бомбосховищ

Експерт дав відповідь

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що під час обстрілів найбільш безпечним укриттям, якщо немає бомбосховища, може стати погріб. Оскільки він заглиблений у землю і має перекриття.

– Погріб більш безпечний, бо він заглиблений у землю. Він обкопаний як мінімум з трьох сторін, і зверху, як правило, два перекриття – саме перекриття погребу та перекриття покрівлі. У вас буде більше шансів уціліти саме там.

 

А якщо вибух станеться поруч із будинком, то земля візьме на себе всю кінетичну енергію вибуху та уламки. Максимум, що може статися – якщо розрив дуже близько до погреба, вас там може засипати або контузити від ударної хвилі, –  пояснив Олег Жданов.

Однак якщо немає ні бомбосховища, ні погреба, то найкраще використовувати правило двох стін у будинку.

– У будинку бажано перебувати за двома стінами. Але не забувайте, що стіна в пів цегли – це перегородка, яка ударною хвилею буде винесена як звичайне вікно, і ще може завдати травм людині, яка використовує правило двох стін. Потрібно враховувати дві капітальні стіни, дві опорні, – сказав Жданов.

А якщо людина ховається у підвалі, то там обов’язково має бути кілька виходів, щоб можна було вибратися у разі завалу будинку.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень