«Український уряд зайшов далеко». У МОК заявили, що рішення нашої країни для них - «це занадто»

Джеймс Маклеод розкритикував рішення уряду України

Директор програми МОК «Олімпійська солідарність» та голова у зв'язках із Національними олімпійськими комітетами Джеймс Маклеод розкритикував рішення уряду України. За словами британця, це зайшло «надто далеко».

Минулого місяця Виконком МОК рекомендував міжнародним федераціям повернути спортсменів із росії та Білорусі на світову спортивну арену у нейтральному статусі, якщо вони не підтримують вторгнення в Україну та не пов'язані зі збройними силами.

Цей крок змусив український уряд випустити указ, в якому від атлетів потрібно бойкотувати відбіркові змагання на Олімпійські ігри-2024, де змагаються росіяни.

— Український уряд зайшов так далеко, що заборонив своїм спортсменам брати участь у змаганнях, у яких можуть бути нейтральні спортсмени з російським чи білоруським паспортом.

 

Вони також погрожували припинити фінансування цих спортсменів, якщо вони це зроблять.

 

Очевидно, що для нас це занадто, бо головна роль у всіх дискусіях має належати спортсменам, - цитує чиновника insidethegames.biz.

У МОК вважають, що рішення будь-яких урядів, чи то уряду України, уряду росії чи будь-якого іншого, не повинні впливати на можливості спортсменів отримати доступ до міжнародних змагань чи фінансування.

— Це невдала ситуація, в якій ми перебуваємо в цей момент. Безсумнівно, Виконавчому комітету МОК доведеться знову обговорити те, що відбувається, - додав глава зв'язків з НОК.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень