«Огидна ситуація. На поступки не підемо»: Z-патріотка влаштувала істерику через Олімпійські ігри-2024

Вона наголосила, що країна-агресорка не піде на поступки, а її спортсмени продовжать підтримувати війну в Україні

Триразова олімпійська чемпіонка з фігурного катання Ірина Родніна обурилася заявою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо умов доступу спортсменів із рф та Білорусі до участі в Іграх-2024. Депутатка Держдуми назвала це рішення організації спробою розколоти російське суспільство.

Про це Родніна заявила в інтерв'ю пропагандистському телеканалу «Матч ТВ».

Вона наголосила, що країна-агресорка не піде на поступки, а її спортсмени продовжать підтримувати війну в Україні.

— Що я думаю? Так само, як і всі. Це провокація, і ми на неї не підемо. Розумію, боляче. Спортсмени переживають, бо життя атлета коротке, але зараз не той випадок, коли ми можемо йти на якісь поступки.

 

Тому що це буде розбрат у суспільстві та серед спортсменів.

 

Це спроба розколоти спортсменів, розколоти суспільство. Звичайно, огидна ситуація. Спортсмени взагалі ні в чому не винні.

 

Плюс в Олімпійській хартії абсолютно чітко сказано, що не має значення, який паспорт має спортсмен, – сказала Z-патріотка.

Зазначимо, що раніше своє обурення через позицію МОК висловила інша олімпійська чемпіонка та депутатка Світлана Журова. Вона також злякалася, що задля участі в ОІ росіян змусять «стати на коліно перед українською збірною».

Напередодні російським і білоруським спортсменам дозволили взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі під нейтральним прапором.

У Міжнародному олімпійському комітеті вважають, що «уряди не повинні вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у якихось змаганнях, а які ні» і що не варто «позбавляти права брати участь у змаганнях лише через паспорт».

Водночас МОК перевірятиме кожного спортсмена на дотримання правил Олімпійської хартії та Всесвітнього антидопінгового кодексу. Зокрема, від них вимагатимуть не підтримувати війну в Україні. У разі невиконання умов учасника усунуть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень