«Українські діти неосвічені!», або Що заважає російським вчителям-найманцям будувати гітлер'югенд на окупованих територіях?

У Криму та інших тимчасово окупованих територіях вчать дітей, що бути не росіянином — це погано

Юнармія рф

Про це в інтерв’ю Телеграфу розповіла голова ГО «Центр громадянської освіти «Альменда» та колишня викладачка із Криму Валентина Потапова.

За її словами, росіяни активно завозять вчителів із Дагестану на окуповані території, зокрема, до Херсонської області, щоб змінити під себе шкільну програму, викреслити з неї Україну.

Але навіть діти почали чинити їм спротив. Вчителі питають про Чорне море, а діти відповідають, що його викопали українці. Це стьоб з їхнього боку, але вчителі з Дагестану кажуть, що наші діти неосвічені, — розповідає Потапова.

На жаль, за її словами, така ситуація спостерігається лише на тих територіях, які були окуповані останнім часом. Наприклад, діти в Криму вже дев’ять років під впливом російської пропаганди і поступово втрачають свою ідентичність і почуття, що вони важливі і можуть щось змінити.

Валентина Потапова

Те, що відбувається в Криму, Потапова   порівняла з гітлер'югенд.

Інколи думаєш, що в них є десь схована методичка з нацистської Німеччини.

На півострові поступово замінили вчителів, які хоча б нейтрально доносили інформацію про Україну. Тут запустили програму «земський вчитель», яка передбачає заохочення вчителів з рф приїжджати до Криму. Для цього їм виділяли немаленькі кошти.

Юнармія рф

На думку Потапової, після звільнення потрібно замінити понад 30 тисяч вчителів в Криму. Але де їх брати? І це мова лише про Крим, в нас є ще так звані «ДНР» та «ЛНР».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень