Українські біженці шокували зарплатами, які вони отримують у Швейцарії

Щоправда, працевлаштуватися вдалося не усім охочим

Понад 70 тисяч українських біженців виїхали до Швейцарії після початку повномасштабної війни. Більшість наших співвітчизників намагається працевлаштуватися в країні з високим рівнем життя.

Названо середню зарплату, яку вони отримують.

Бернська Вища школа прикладних наук на замовлення Державного секретаріату у справах міграції провела онлайн-опитування серед 8 тисяч українських біженців віком 16-59 років, які мають посвідку на проживання категорії S.

З'ясувалося, що близько 70% респондентів мають вищу освіту, а 40% добре знають англійську мову. 36% опитаних заявили, що активно шукають роботу. Аналогічна кількість людей хочуть працювати у Швейцарії більше.

Практично ж працюють 15% опитаних, з них хотіли б працювати більше.

27% українських біженців пройшли курс профнавчання або взяли участь в одній із програм працевлаштування. Лише 2% працюють у статусі самозайнятих.

Стало відомо, що біженці переважно працюють за ставкою 70% тижня. 98% із них підписали стандартний швейцарський трудовий договір.

Вони заробляють у середньому 4477 швейцарських франків (близько 4859 доларів) на місяць.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року швейцарська влада продовжила дію захисного статусу S для українських біженців до 4 березня 2024 року.

Складність у працевлаштуванні за фахом у Швейцарії пов'язана з тим, що для цього потрібно знати французьку та німецьку мову, а також підтвердити український диплом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень