Українська дизайнерка увійшла до ТОП-50 найвпливовіших жінок у світі

Її роботи демонструються на найпрестижніших міжнародних виставках

Вікторія Якуша. Фото сайту faina.design

Британський журнал про дизайн і архітектуру Dezeen опублікував щорічний список 50 найвпливовіших жінок світу в цій сфері, - повідомляє NV

До нього увійшла українка, засновниця архітектурної студії YAKUSHA та бренду меблів, декору й освітлення FAINA Вікторія Якуша. Видання неодноразово розповідало про роботи української дизайнерки.

Victoria Yakusha Gallery на виставці COLLECTIBLE у Брюсселі / Фото: @Yakusha Design

Вікторія Якуша заснувала свою багатопрофільну студію в 2006 році, а у 2021 році відкрила галерею Yakusha в Антверпені, яка має на меті демонструвати сучасний український дизайн.

Її роботи демонструвалися на міжнародних виставках, таких як Design Miami у Маямі і Базелі, Collectible, Венеційській бієнале, Paris Design Week, Milan Design Week та інших заходах.

У березні 2024 Victoria Yakusha Gallery бере участь у престижній виставці колекційного дизайну COLLECTIBLE у Брюсселі.

Фото Dezeen

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Yakusha створив низку проектів, щоб привернути увагу до конфлікту, зокрема культурний комплекс, призначений для розміщення артефактів, врятованих часів війни, і колекцію меблів, створену на честь України, — йдеться в поясненні, чому дизайнерка потрапила до престижного рейтингу.

Скриншот з сайту faina.desighn, на якому можна замовити роботи бренду, заснованого Вікторією Якушею

До списку увійшли 50 жінок з різних країн світу. Це дизайнерки інтер'єру, архітекторки, засновниці і виконавці директорки всесвітньо відомих компаній і студій у сфері дизайну і архітектури, а також критикині в цій галузі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень