Українка Шевченко отримала відзнаку від TIME: чим вона відома (ФОТО)

Щорічно цю відзнаку отримують 12 жінок-лідерок

Фото: Dina Litovsky, TIME
Фото: Dina Litovsky, TIME

Українська правозахисниця та активістка Олена Шевченко отримала від журналу TIME відзнаку «Жінка року».

Олена - засновниця організації «Марш жінок» та очільниця ГО «Інсайт». З початку повномасштабного вторгнення вони з колегами займалися гуманітарною допомогою українським жінкам та ЛГБТ-спільноті. Впродовж року вони зібрали на це понад 400 тисяч доларів.  

Олена Шевченко – одна з найвідоміших правозахисниць в Україні. За останні п’ять років вона сім разів зазнавала нападів.  

Зокрема, у квітні 2022 року, коли Олена вивантажувала гуманітарний вантаж з Польщі у Львові, до неї підійшов незнайомий чоловік та розпилив їй в обличчя сльозогінний газ, закричавши «Збоченці, геть з нашого міста!». 

Попри те, що консервативні спільноти звинувачують ЛГБТ-людей у втечі з України, мовляв, вони не захищають країну на фронті та ніяк не беруть участі в допомозі, Олена Шевченко прагне довести, що жінки і представники ЛГБТ-спільноти активно – як безпосередньо на військовій службі, так і волонтерством. 

- Для мене велика честь сьогодні отримати премію «Жінка року» від Time. Пишаюся бути в одному списку з Кейт Бланшет, Меган Рапино, Анжелою Бассет та іншими видатними жінками. Я присвячую цю перемогу усім невидимим жінкам України, які роблять неможливе, наближаючи нашу перемогу – написала правозахисниця.

Американський журнал TIME щорічно нагороджує відзнакою «Жінка року» 12 видатних жінок-лідерок та правозахисниць. 

Джерело: Zmina

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень