Українцям загрожує штраф у кілька десятків тисяч гривень: деталі нового закону

Неприємності від податкової

Податкова може призначити українцям штраф, якщо громадянин не надасть їй у відведений термін відповідь на запит. Такий дозвіл податкові органи отримали завдяки закону №2970, який почав діяти з 28 квітня 2023 року.

Відповідно до цього закону, Державна податкова служба може надіслати будь-якому українцю запит на інформацію щодо його статків.

Причому всі дані, які він надасть на запит ДПС, мають бути документально підтверджені.

Якщо податківці у встановлений термін не отримають відповіді на свій запит або отримають неповну чи неточну відповідь, громадянину можуть призначити штраф.

Причому розмір штрафу не символічний.

За повне ігнорування запиту ДПС доведеться віддати п'ять мінімальних зарплат. На сьогодні це становить 33,5 тисяч гривень. Якщо ж людина надала неповні дані, то може обійтися штрафом у розмірі однієї мінімалки – 6700 гривень.

При цьому громадянам також варто знати не лише про свої обов'язки, а й обов'язки податкової служби. Зокрема, запит на інформацію має бути письмово оформлений на офіційному бланку податкової служби та обов'язково на ньому має бути друк податкової. Крім того, у ньому має бути зазначена підстава для такого запиту, а також має бути сформований чіткий список документів, які знадобилися податковій службі.

Джерело: biz.today

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень