Українцям, які прихистили переселенців, вдвічі збільшать виплати на комуналку

На зимовий період

Українці безплатно прихистили сотні тисяч своїх співгромадян. Напередодні вихідних уряд погодив виділення 115,6 млн грн на часткову компенсацію витрат за комунальні послуги за червень власникам житла, які тимчасово надали житло вимушеним переселенцям у межах програми «Прихисток».

З них понад 31,6 млн грн — це кошти резервного фонду державного бюджету та близько 84 млн грн — кошти міжнародних, благодійних організацій та громадських об’єднань.

У червні у 22 областях прихисток надали для понад 278,5 тис. ВПО. Але кількість тих, хто прихистив — набагато більша, не всі звертаються за компенсацією, — зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За словами Чернишова, наразі в уряді готують проєкт, який пропонує збільшити розмір допомоги у двічі.

Ми розуміємо, що попереду у нас зима, опалювальний сезон й витрати будуть збільшуватися. Тому ми плануємо у два рази підняти цей параметр, збільшити суму до близько 900 грн на місяць на одну особу. – каже міністр.

Загалом за березень-червень власникам житла на часткову компенсацію витрат було спрямовано понад 225 млн грн. З них близько 137,3 млн грн — донорська допомога.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень