Система дала збій і майже 250 тисяч ВПО не отримали грошей: що їм робити?

Відповідь на це питання особисто дала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

В Україні майже 250 тис. ВПО не отримали обіцяні виплати. Саме стільки людей звернулися зі скаргами на гарячу урядову лінію 1548.

І лише близько 90 тис. людей після того кошти усе ж отримали, каже очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук:

– Питаннями виплат ВПО займаємося я і моє міністерство. У нас є гаряча лінія 1548, люди на неї телефонують, телефонують масово.

 

Багато людей скаржаться на те, що виплати або нараховані і не отримали, або подали заявку і не отримали жодного разу виплати. Ми кожного разу розбираємося, у чому причина.

Причин насправді декілька. Одна із них – «Дія» не передала відповідні дані до органів соцзабезпечення.

– Ми централізували такі виплати, Міністерство соцполітики їх виплачує. Але людей було майже 250 тисяч. 90 тисячам уже виплачено. Зараз решті ми допомагаємо, збільшуємо кількість комп'ютерів, програм, - уточнила міністерка.

Інша причина неотримання виплат – «в якийсь спосіб не були оформлені правильно документи, люди думали, що все гаразд і чекають, на місці їм про це не повідомили і ось уже декілька місяців люди нічого не отримують».

– То вони мають змогу зателефонувати до нас і ми маємо команду людей, яка персонально займеться кожною такою справою, – радить Верещук.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень