Українців штрафуватимуть за «неправильне» скло в авто: що потрібно знати водіям?

Розкажуть ПДР

В Україні після тонування лобове скло машини має пропускати щонайменше 75% світла. Переднє бічне скло – 70%. Дзеркальне тонування зовсім заборонено. За порушення загрожує штраф 340 грн, а за повторне порушення можуть забрати права.

Про це йдеться в пункті 31.4.7 ПДР.

- На верхній частині вітрового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоноване скло (крім дзеркального), світлопропускання якого відповідає вимогам ГОСТ 5727-88.

 

Дозволяється застосовувати фіранки на бокових вікнах автобусів, – йдеться в правилах.

Згідно з зазначеним ГОСТом, світлопропускання скла, що забезпечує видимість для водія, має бути не меншим:

  • 75% – для вітрового скла;
  • 70% – для скла, що не є вітровими, що входять до нормативного поля огляду П, що визначає передню оглядовість.

Тобто лобове скло має мати характеристику світлопропускання в 75%, переднє бокове скло – 70%, задні бокові та заднє скло може бути затемнене (без обмежень), однак заборонено застосовувати дзеркальну плівка.

Зазначимо, українців також штрафують і за інші порушення ПДР. Зокрема, через відсутність дитячого крісла у випадку, якщо серед пасажирів є дитина.

Джерело: Oboz.ua 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень