5 бананів як келих пива: Після яких продуктів краще не сідати за кермо

Перелік продуктів, які містять спирт

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Водії звикли вважати, що алкоголь є лише у спеціальних напоях. Однак мало хто задумується, що насправді він може міститися й у звичайних продуктах.    

Кефір, айран, квас та інші подібні напої містять невелику кількість алкоголю (від 0,07% до 3%), що утворюється в процесі бродіння.  Наприклад, щоб відчути ефект, як від 400 мл вина, потрібно випити 11 літрів кефіру.

Перезрілі банани також містять алкоголь. Так, у п’яти «чорних» бананах може бути стільки ж алкоголю, як у склянці пива.

Соєвий соус та соління також проходять процес бродіння, в результаті чого в них утворюється невелика кількість алкоголю. Невелика кількість спирту є й у випічці, в яку додають алкоголь для покращення смаку.

Після вживання продуктів, що містять алкоголь, навіть у невеликих кількостях, алкотестер може показати перевищення норми, тож водіям варто бути обережними.

Джерело: АвтоПілот

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень