Українців попередили – грошей на субсидії у 2023 році всім не вистачить

А значить й отримати державну допомогу на комірне зможуть не всі

Не всі українці у наступному році зможуть отримувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У бюджеті на 2023 рік на цю допомогу передбачено недостатньо коштів. Сума буде меншою на 9,2%, ніж була у 2022 році, - 37,9 млрд грн. Її буде замало для надання всім, хто розраховує на пільгу, пояснює експерт із соціальних питань Андрій Павловський.

Першочергово криза пов’язана з війною. За 9 місяців з повномасштабного вторгнення у 75% українців зменшилися заробітні плати, а близько 5 мільйонів українців втратили роботу. Статус переселенців одержали близько 7 мільйонів громадян. Ускладнює ситуацію й нові повноваження, які поклали тепер на ПФУ.

Попри прогнози експерта, прем’єр Денис Шмигаль запевняв восени, що грошей вистачить усім. Сума, яку отримуватимуть домогосподарства, не перевищуватиме 2000 гривень на місяць. Середній розмір допомоги складе 1800 гривень.

Джерело: today.ua

У бюджеті як на цей, так і на наступний рік достатньо коштів, щоб підтримати найбільш вразливі верстви населення та надати необхідний обсяг допомоги у вигляді субсидій, - казав прем'єр-міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень