Українці, які через війну виїхали за кордон мають єдине головне завдання, вважає демограф

Фахівці інституту демографії скептично ставляться до думки, що додому вдасться повернути більшу частину тих, хто залишив рідний дім

Через повномасштабне вторгнення рф в Україну зараз за кордоном перебуває близько 6 мільйонів українців. І половина з них після закінчення війни обов’язково повернуться додому.

Частина військових мігрантів повернеться. Сподіваюся, що зможемо повернути половину. Більше – навряд чи, - каже директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Елла Лібанова.

За її словами, українська діаспора, це не тільки люди, які виїхали кілька поколінь тому, це, зокрема, і громадяни, які виїхали два роки тому через війну. При цьому українців, які виїхали Лібанова називає не біженцями, а мігрантами. Та каже, що вони мають одне важливе завдання у країні перебування.

Вони можуть забезпечити нам не тільки інвестиції, не тільки в цьому їх цінність. Головне, щоб вони формували позитивний імідж України та українців за кордоном, – вважає Лібанова.

 

Джерело: Українська Правда 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень