Українці втратять право на відстрочку від мобілізації (ПЕРЕЛІК КАТЕГОРІЙ)

Відповідний законопроєкт найближчим часом зареєструють у Верховній Раді

Депутати Верховної Ради планують найближчим часом переглянути категорії українців, які мають право на відстрочку від мобілізації. Військо необхідно поповнювати, тож кількість тих, хто може мати відстрочку планують суттєво скоротити. За даними нардепки Мар'яни Безуглої документ уже готовий, і невдовзі його зареєструють у Верховній Раді.

У документі є перелік категорій українців, яких позбавлять права на відстрочку від мобілізації. Серед головних нововведень:

  • Студентів вишів, які здобувають другу або третю вищу освіту, позбавлять права на відстрочку від мобілізації.
  • Буде скорочено коло осіб, які мають право на відстрочку у зв'язку з доглядом за особами з інвалідністю 1 та 2 групи, або за особами, які потребують постійного догляду. Зокрема, тепер чоловік, який доглядає батьків дружини, втратить право на відстрочку від мобілізації. За ним залишать таке право лише в тому випадку, якщо він доглядає своїх власних батьків.
  • На військовий облік ставитимуть осіб, які засуджені за деякими кримінальними статтями, у тому числі й тих, що засуджені умовно.
  • Скасують заборону на надання відомостей про реєстрацію місця проживання або місця тимчасового перебування призовниками, військовозобов'язаними та резервістами під час укладання трудового договору.
  • Розширять список осіб, які підлягають постановці на військовий облік.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень