Українці у Польщі масово втрачають статус біженця: у чому причина

А все через реєстр у Прикордонній службі

Українські біженці у Польщі мають статус тимчасового захисту UKR. Він надає їм право на певні виплати та пільги від держави. Але останнім часом все частіше українці його втрачають, навіть після нетривалої відсутності у країні.

Якщо у біженців виникає потреба поїхати в Україну, а подорож затягується понад 30 днів, то статус UKR у Польщі анулюється. Та навіть якщо час відсутності був меншим, довести це дуже важко.

Польський омбудсмен з прав людини Марцін Вячек з'ясував, що причина криється у реєстрах Прикордонної служби, де вказують лише дату виїзду з Польщі.

Другу печатку польські прикордонники перестали ставити, коли в додатку mObywatel з’явився електронний паспорт для українця. Показ додатка, за словами біженців, не вирішує справи.

Зволікання із внесенням змін до реєстру громадян України з боку Прикордонної служби має ще один негативний наслідок. Біженці отримують гроші, не знаючи, що більше не мають на це права, а потім отримують повідомлення про необхідність повернення коштів, – звернув увагу Марцін Вячек.

Джерело: «РБК-Україна»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень