Заволодів часткою у видобутку бурштину на Рівненщині. Тепер консультуватиме «відбудову України»? (ФОТО)

Рокер із Польщі, який оскандалився, керуючи «Укрзалізницею»

Польський менеджер-рокер Войцех Бальчун, який встиг пропрацювати трохи більше року головою «Укрзалізниці», тепер буде консультувати компанії, які матимуть бажання взяти участь у відновленні зруйнованої української інфраструктури.

Про це пише Liga.net.

Цікаво, що одним із проєктів за участі консультанта Бальчуна стане реконструкція моста на Рівненщині, який очевидно, постраждав від російського вторгнення.

Праворуч – Войцех Бальчун – перед тим, як приїхати до України зі своєю командою, аби очолити тут Залізницю

При цьому видання NV зазначає, що той самий Бальчун має бурштиновий бізнес на Рівненщині:

Войцех Бальчун володіє часткою в компанії Аурум Полонез, яка видобуває бурштин на великому родовищі на Рівненщині.

 

Співвласником він став у вересні 2020 року.

Як відомо, з посади керівника «Укрзалізниці» цей своєрідний чоловік пішов із доволі гучним скандалом.

Зокрема українську ЗМІ повідомляли:

  • Войцех Бальчун прибув в Україну не один, а зі своєю командою. Зарплата нового керівника організації становила 463 тисячі гривень щомісяця. Це був 2016 рік.
  • Крім того, Войцех і його команда менеджерів робили самі собі бонуси. Так, наприклад, в 2016 році Бальчун наказав зробити собі і ще двом членам компанії корпоративні кредитні картки. Щодня вони могли витрачати до 20 тисяч гривень. Фінанси використовувалися для оплати готелів, покупок квитків, їжі, відвідування культурних заходів та ін.
  • Через короткий час ці ж члени правління вирішили виплатити собі компенсацію за відпрацьований час до підписання контракту. Вартість їхніх послуг оцінили в три мільйони гривень.
  • Войцех Бальчун також наказав заплатити 150 тисяч гривень за дві години консультації запрошеному польському експерту Анджею Копецю.
  • Він зробив звіт про роботу компанії «Укрзалізниця». Цікаво, що Копець написав свій висновок від руки.

 

Конфлікт з Омеляном

Згідно зі звітом, за 2016 рік компанія змогла показати приріст всього в 300 мільйонів гривень. Хоча Бальчун прогнозував економію в розмірі 7 мільярдів.

При цьому експерти заявляли, що і такий прибуток «намальований». Це пов'язано з тим, що компанія не провела плановий ремонт залізничних колій, тому вдалося заощадити заявлену суму.

На тлі звіту менеджменту «Укрзалізниці» розгорівся конфлікт між Бальчуном і міністром Омеляном. Відносини між ними не склалися з самого початку роботи поляка в українській компанії.

Бальчун та Омелян у центрі

Але в 2017 році між ними виникла справжня війна.

Омелян звинуватив Войцеха Бальчуна в його участі в корупційних схемах. «Укрзалізниця» набувала деталі рейок у «Корпорації КРТ», якою володіли депутати брати Ярослав і Богдан Дубневичі. У зв'язку з цим «Укрзалізниця», начебто, втратила близько одного мільярда гривень.

Зрештою,

У 2017 році закінчився термін дії контракту з Бальчуном. Після цього Кабінет Міністрів повинен був прийняти рішення - звільнити фахівця або продовжити співпрацю.

 

Але для цього глава «Укрзалізниці» зобов'язаний був надати річний звіт, на основі якого виносять рішення.

 

Польський менеджер документ не підготував і заявив про свою відставку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень