Популярна в Україні пошта заборонила відправляти деякі товари: у списку найпоширеніші посилки

Раніше це відправляли чи не щодня

«Нова пошта» наразі не приймає у відділеннях харчові продукти, які українці хочуть відправити у країни ЄС. Все через введення обмежень на польській митниці.

Зміни відправлення товарів у країни Євросоюзу

Річ у тім, що уряд Польщі ввів тимчасові обмеження на імпорт та транзит низки продовольчих товарів з України: цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів, переробленої плодово-овочевої продукції тощо.

Наразі незрозуміло, чи стосується це особистих посилок, тож «Нова пошта» звернулась за поясненням до польського уряду і тимчасово припинила прийом таких посилок від клієнтів.

- «Нова пошта» тимчасово не приймає будь-які продукти у складі міжнародних посилок, які прямують до ЄС.

 

Ми чекаємо на подальші роз'яснення урядів Польщі та України для уточнення можливих термінів відновлення таких відправок, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що уряд Польщі тимчасово заборонив імпорт зерна та деяких інших продовольчих товарів з України. Це через тиск польських фермерів, які стикнулися з кризою.

Річ у тім, що українське зерно ввозять без мита. Частина продовольства залишалась у Польщі та створювала проблеми для місцевих фермерів, а їхня продукція знецінилась. Також Польща зібрала значний урожай зерна у 2022 році і не встигла розпродати його. Окрім Польщі, експорт українського зерна заблокували Словаччина, Угорщина та Болгарія.

Джерело: 24tv.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень