Українці стали масового скуповувати нерухомість в одній з країн Європи

Обирають вілли на морському узбережжі 

Одна з Європейських країн констатує значне збільшення попиту на житло серед іноземців. Найбільше покупців серед українців та поляків. 

В Албанії  за останні пів року попит на нерухомість збільшився на 20% в порівнянні з аналогічним періодом у 2023-му. Чимало інвесторів вкладають кошти у квартири та вілли на узбережжі.

Найбільший попит зараз має житло в Радимі, на набережній Лунгомаре. Крім українців та поляків, ще є покупці з Німеччини.

 У Вльорі ціни на житло стартують вже від 1600 євро за квадратний метр, а ближче до курортів – в середньому 4 000 євро.

Загалом в країні змінилися тенденції. Раніше житло частіше винаймали, зараз більше охочих мати власне житло, що загалом призвело до збільшення попиту. 

Одна з причин – рішення уряду Албанії, який спрямовує кошти на міський розвиток. Приблизно 55% від загального обсягу іноземних інвестицій направили на розвиток сфер нерухомості, промисловості, видобутку корисних копалин тощо.

Це підвищує привабливість районів, адже міста покращують інфраструктуру і зокрема дороги. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень