Податки в Україні різко підвищать: скільки доведеться платити з однієї квартири

Раніше перший продаж житла за рік, якщо продавець володів ним три роки і більше, не оподатковувався

Через складну економічну ситуацію в Україні людей обкладають більшою кількістю податків. Адже щомісяця доводиться витрачати 180 млрд грн, тоді як у бюджеті передбачено лише 140 млрд грн.

Незабаром влада планує підвищити військовий збір, податок під час продажу квартири, купівлю нових автомобілів, ювелірних тощо.

- Законопроєкти розроблялись і вносяться урядом для закриття розриву у військових видатках, який виник через затримки з мілітарними поставками від партнерів на початку року та меншими плановими видатками, врахованими під час затвердження бюджету на цей рік.

 

Витрати на сектор безпеки та оборони становлять не менш ніж 180 млрд грн на місяць (тоді як у бюджеті враховано 140 млрд грн/міс.).

 

Уже зрозуміло, що ці видатки точно не зменшуватимуться у другій половині року за нинішньої інтенсивності бойових дій і розтягнення лінії фронту, – пояснив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Отже, йдеться про підвищення військового збору, а також розширення його застосування. Фактично військовий збір у 1,5% – частина податку на доходи фізосіб.

Якщо зараз українці платять із доходів податок у 19,5% (із них 1,5% – військовий збір), то після підвищення податків доведеться платити вже 23% (з них 5% – військовий збір).

При цьому військовий збір у деяких випадках матиме різні ставки:

  • 1% – для юридичних осіб, які платять податок на прибуток, і тих, хто перебуває на єдиному податку третьої та четвертої групи (зараз не платять військовий збір);
  • 5% – ФОПи першої-другої групи. Платитимуть із двох мінімалок (зараз це 16 тис. грн) – 800 грн на місяць;
  • 5% – із купівлі банківських металів;
  • 30% – військовий збір від продажу ювелірних виробів із золота, платини й дорогоцінного каміння (зокрема, вироблених із давальницької сировини);
  • 15% – військовий збір під час купівлі нового авто;
  • 5% – із продажу нерухомості (навіть, якщо це перший продаж за період).

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень