Українці ще більше опустилися за межу бідності

Скільки людей бідують і чому так

67% українців нині перебувають за межею бідності. Це практично рівень 2001 року. Для порівняння: у 2021 році бідняків було 39%.

Про це поінформувала завідувачка відділу Інституту демографії та соцдосліджень ім. Птухи Людмила Черенько.

Вона пов'язує такий великий відсоток бідняків в державі з війною, яка вплинула на добробут українців більш негативно, ніж ковід. І каже, що

у кількісному показнику це становить близько 20 мільйонів людей. Адже йдеться лише про тих громадян, що живуть на території, яку контролює Україна. А це, за оцінками Інституту демографії, загалом 30-31 мільйон осіб.

Світовий банк рахує кількість бідних інакше. Відраховує від кількості населення, яке жило в Україні до війни. Тому у нього показник бідних в Україні менший - 7 млн. 

Наскільки точні обидві цифри - сказати важко. Адже нині соціологи про рівень бідності судять на основі моделювання ситуації, а не реальної статистики. Бо через війну збирати певну статистичну та соціологічну інформацію заборонили. 

Найбільшу категорію бідняків становлять молоді родини з дітьми. Ризик бідності у них зростає з народженням другої дитини у 1,5-2 раза. І причина цього - низька оплата праці в державі. 

 

Довідка: Бідність — це узагальнений показник прибутку серед різних верств населення, які за його рівнем живуть за межею бідності, тобто зі своїх прибутків не можуть забезпечити належних умов проживання, продовження роду, освітніх та медичних послуг.

Україну вважають найбіднішою країною Європи за рівнем валового прибутку і рівнем зарплат. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень