Коштують великі гроші: українці можуть збагатитися на старих монетах (ФОТО)

Як виглядають дорогі копійки?

Старі українські монети можуть принести своїм власникам великий прибуток. Річ у тім, що колекціонери хочуть включити їх до своїх наборів, а тому готові платити добрі гроші – кілька тисяч гривень. При цьому номінал монет на їхню вартість не впливає.

Наприклад, до 2000 грн можна отримати за 25 копійок 2003 року різновиду 1ЕАм. Як розповідають фахівці ресурсу «Монети-ягідки», це рідкісна монета, яка карбувалась для річного набору НБУ.

- Оскільки річний набір так і не випустили, відкарбовані 25 копійок відправили в обіг. Більшість 25-копійкових монет, що продаються на аукціонах, знайдені в гаманцях або скарбничках, – пояснили вони.

За 10 копійок 1992 року різновиду 1.14ГАк можуть заплатити від 10 000 грн до 14 000 грн. Її можна впізнати за:

  • середнім зубом тризуба, який зверху потовщений;
  • прямими (не загнутими) верхівками букв «Ї» та «Н»;
  • довгим та тонким хвостиком грона №3;
  • гуртом з дрібною або великою насічкою.

За близько 1 500 грн можна продати 50 копійок 2001 року. Така ціна обумовлена малим тиражем, яким було випущено цю монету. Він становив лише 5 000 одиниць.

- Вірогідність знайти монету в обігу малоймовірна. [Однак] На аукціонах все ж таки були поодинокі випадки, коли продавали 50 копійок 2001 року, знайдені в обігу, – розповідають фахівці.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень