Центрів позашкілля стане менше: депутати облради прийняли скандальне рішення (ФОТО)

Попри аргументи й позицію МОН

Депутати на сесії підтримали скандальне рішення
Депутати на сесії підтримали скандальне рішення

Скандальне питання про об'єднання трьох закладів позашкілля в один таки підтримали депутати Рівненської обласної ради.

Нагадаємо, йдеться про «Центр науково-технічної творчості», «Станцію юних натуралістів» і «Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства».

Ми писали про це тут:

«Диверсійні групи зі знищення освіти та культури працюють на Рівненщині»: Люди б’ють тривогу (ФОТО)

Деякі депутати просили зняти це питання на до вивчення, бо воно не на часі, або хоча б розробити механізм, який би дозволив запобігти майбутньому продажу землі, яка належить цим центрам.

Заступниця начальника департаменту освіти Марина Пашковська апелювала, що заклади потребують оновлення, роботи у єдиному кластері, а однією з причин реорганізації назвала і низьку відвідуваність центрів.

Мовляв, з понад 3-х тисяч дітей лише половина ходять на гуртки.

Марина Пашковська - скриншот із прямої трансляції сесії облради
Марина Пашковська - скриншот із прямої трансляції сесії облради

На це їй аргументували тим, що країна живе в умовах війни й багато дітей просто виїхали за кордон, а економія у 2 млн грн взагалі не суттєва, враховуючи перевиконання бюджету. Не зупинило депутатів і те, що через об’єднання вихованці гуртків пів року не зможуть брати участь у всеукраїнських заходах. Ба більше, не захотіли депутати заслухати позицію керівників.

Навіть не заслухали позиції керівників
Навіть не заслухали позиції керівників

Отож, попри рекомендацію представників Міносвіти не проводити реорганізацію та зауваження обласних обранців, питання підтримали понад 40 депутатів. За це рішення не голосували депутати від «Європейської солідарності» і Роман Стасюк, який чи не найактивніше апелював щодо того, аби зняти питання з розгляду.

Результати голосування поіменно:

У департаменті освіти Радіо Трек повідомили, що у 2022 році на забезпечення діяльності 3 закладів позашкільної освіти спрямовано кошти в сумі 18,9 млн, з них на заробітну плату з нарахуваннями - 17,6 млн грн.

Вже у 2023 році на забезпечення діяльності цих закладів затверджено кошти в сумі 15,6 млн грн, з них на заробітну плату з нарахуваннями - 14,3 млн грн. У 2023 році загальна тенденція щодо фінансування закладів обласного підпорядкування в галузі освіта - зменшення майже на 20%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень